Rólunk
Áraink Galéria Termékek Kapcsolat Partnerek Jó tudni

 

Ezen menüpontban az általunk használt termékekről szeretnénk némi információval szolgálni Önöknek.

 

Az ARTELIT Kaucsuk Parkettaragasztó (RB-110) kiváló minőségű, SBS kaucsuk alapú ragasztó, amely parketta és mozaik tipikus építkezési felületekre történő ragasztásához ajánlott. A termék vízmentes, így nincs káros hatása a fa padlóburkolatokra. A jobb hatás érdekében használjuk az Artelit oldószertartalmú alapozót SB-210. Kiválóan tapad a legtöbb felülethez, mint pl.: beton, cement, anhidrit összetételekre, önterülő anyagok, fa.

Előnyei: Kiváló kezdeti tapadás - könnyen teríthető - optimális alkalmazási idő - kiváló nyírószilárdság - vízmentes - rugalmas kötés - kiválóan ellenáll a nedvességnek - és az öregedésnek - alkalmazható padlófűtés esetén is.

Tipikus felhasználási módok: hagyományos és lamella-, valamint többrétegű, félkész parketták rögzítésére (nedvességre különösen érzékeny fához is: bükk, nyír, tölgy) - mozaikpadlók ragasztása - fa kazetták, parafa, üveggyapot és szövetek ragasztására.

 

Az ARTELIT Kétkomponensű poliuretán parkettaragasztó (PB-140) oldószer- és vízmentes ragasztó, amely minden típusú parketta ragasztására ajánlott. Kiváló tapadási képességgel rendelkezik porózus és nem porózus felületekhez, mint pl.: beton, cement és anhidrit összetételek, önterülő anyagok, farostlemez, fa.

Előnyei: Hosszú nyitott idő (140 percig) - könnyen teríthető - kiváló tapadási tulajdonság - kiemelkedően rugalmas kötés - kiváló nyírószilárdság - kiválóan ellenáll a víznek és az öregedésnek - alkalmazható padlófűtés esetén is.

Tipikus felhasználási módok: 10-es mm tömörparketta - 22 mm-es padlódeszka - egzotikus fából, bükkből és juharból készült parketta - többrétegű parketta.

 

Az ARTELIT Szintetikus parkettaragasztó (SB-102)kiváló minőségű, felhasználásra kész, könnyen használható ragasztó, mely hagyományos, lamella-, és készparketta, hagyományos és ipari mozaikparketta ragasztására ajánlott a legtöbb nedveszívó és nem nedvszívó építési felülethez, mint: beton, cement, anhidrit felületek, aljzatkiegyenlítők, fa és fából készült anyagok, pl: rétegeltlemez
A nedvességre érzékeny parkettákhoz szintén javasolt. A termék vízmentes, ezért nem károsítja a fa padlóburkolatokat. A jobb eredmény érdekében használjon Artelit Oldószertartalmú alapozót SB-210. Továbbá a ragasztó alkalmas fakazetták, parafa és ásványi gyapot minden nedvszívó felülethez történő ragasztására.

Előnyei:Kitűnő kezdeti tapadás - nagyon jó alkalmazhatóság - kiváló nyírószilárdság - nagyon jól ellenáll az öregedésnek és a nedvességnek - alkalmas padlófűtéssel ellátott padlókhoz is - rugalmas ragasztás - optimális nyitott idő - alkalmas integrált padlófűtéses rendszerű padlókhoz (csak forró vizes rendszerű csövek –  6 héttel a szokásos igénybevétel után).

Tipikus felhasználási módok: hagyományos, lamella és készparketták ragasztása (nedvessségre érzékeny fából is, pl. bükk, birs, tölgy) - mozaik ragasztása - fakazetták, parafa, ásványi gyapot és szövet ragasztása.

 

Az ARTELIT Poliuretán parkettaragasztó (PB-130) egykomponensű, oldószer- és vízmentes poliuretán bázisú ragasztó, amit kifejezetten hagyományos és félkész parketták nedvszívó és nem nedvszívó felületekre történő erős és rugalmas ragasztására fejlesztettek ki. Különösen alkalmas kerámiához, természetes kőhöz és faburkolatokhoz. Egzotikus fához is ajánlott. Különösen alkalmas: cement felületre, önterülő és befejező burkolathoz.

Előnyei: Kiváló ellenállás az öregedéssel, a vízzel és a hőmérséklettel szemben - kiváló nyírószilárdság - kiemelkedően rugalmas kötés - oldószermentes, és nem tartalmaz káros illó anyagokat - kiváló tömítő tulajdonság - tiszta és könnyű felhasználás.

Tipikus felhasználási módok: hagyományos és félkész parketták ragasztása - fa elemek szerkezeti ragasztása porózus és nem porózus felületekhez - nagy felületek parkettázása, falapokkal való fedése.

 

Az ARTELIT Poliuretán alapozó (PB-230) egykomponensű, poliuretán és oldószer-bázisú alapozó nedvszívó és nem nedvszívó építési aljzatok alapozásához ajánlott. Az alapozó különösen alkalmas felületek portalanítására. Poliuretán alapú parkettaragasztók használata előtt használandó. Különösen ajánlott a következő termékekhez: ARTELIT Poliuretán parkettaragasztó PB-130, ARTELIT Kétkomponensű poliuretán parkettaragasztó PB-140
Használata ajánlott a következő felületekhez: beton, fa, anhidrit összetételek, cement felületek, önterülő anyagok, farostlemez.

Előnyei: elősegíti a poliuretán alapú ragasztók tapadását - erősíti az aljzatokat - megköti a port - vízállóvá teszi az aljzatokat - gyorsan szárad - könnyen felvihető - alkalmazható padlófűtés esetén is.

Tipikus felhasználási módok: nedvszívó és nem nedvszívó felületek alapozása poliuretán ragasztók alkalmazása előtt.

 

Mapei Keralastic kétkomponensű poliuretán ragasztó,mely a fokozott igénybevételű burkolatokhoz használható, kül -és beltérben egyaránt. A reaktív műgyanta ragasztó megfelelő, folytonos rétegként történő felhordása esetén teljes vízzárást biztosít.

Előnyei: Egykomponensű, felhasználásra kész. Nem kell edzőt hozzákeverni. A fel nem használt termék, helyes tárolásnál, további felhasználásra alkalmas. Hipoallergén, ezért az epoxypoliuretán termékekre allergiás burkolók is használhatják. Könnyen felhordható alacsony hőmérsékleten is. 20-30 %-kal kiadósabb, mint a hagyományos kétkomponensű ragasztók, mert alacsony viszkozitása miatt jól teríthető fogazott simítóval. Kitűnő helyzettartás jellemzi, még nyáron, magas hőmérséklet esetén is. A lécek könnyen igazíthatók. A ragasztó tágulása csak nagyon kis mértékű, nem módosítja a lerakott parketta sík felületét. Nem tartalmaz oldószereket, vagy olyan vegyületeket, amelyek zavaró szagokat bocsátanának ki. Hangelnyelő: elasztikus réteget képez, csökkenti a lépészajt.

Alkalmazása: kerámia burkolólapokhoz - természetes kőlapokhoz - műkő burkolólapokhoz - mozaikok ragasztásához - bármely megszokott bel- és kültéri padló- és faltípushoz - CK-lap, fém-, fa-, PVC, gumi-, és linóleum felületekhez - különösen ajánlott olyan burkolatok ragasztásához, amelyek víz hatására megváltoztatják méretüket és elmozdulhatnak.

 

A Flow egy kétkomponensű vízbázisú 100% poliuretán lakk kifejezetten a nagy terhelésnek kitett intézményi vagy otthoni környezetben lévő fapadlók felületkezelésére. Alkalmas lakkozatlan gyári parafapadlók bevonására. Az oldószertartalma mindössze 4%, de a Flow így is rendelkezik az oldószer alapú felületkezelő anyagok minden jó tulajdonságával, de hátrányai nélkül. A Flow nem okoz semmilyen sárga elszíneződést és megőrzi a fa természetes színét. A kitűnő terülés megkönnyíti az alkalmazását, és a Gel-lel együtt használva a padló egy nap alatt elkészül.

Kétkomponenesű vízbázisú poliuretán felületkezelő anyag - Mindössze 4% oldószert tartalmaz. - Kiváló kémiai ellenállás, autószalonokban is lehet használni - Kitűnő terülés - Nincs sárga elszíneződés - Rendelkezésre áll fényes és selyemfényű változatban is. - Megfelel a DIN 18032 szabványnak (tapadási együttható) - Megfelel az ÖNORM C 2354 C-kategóriás szabványnak (ellenállás nagyon kemény terhelés esetén).

 

A Traffic 1999-ben jelent meg a piacon és óriási sikert aratott. Rendkívül jól ellenáll az igénybevételnek, kifejezetten kereskedelmi egységek vagy más nagy forgalmú területek számára fejlesztették ki. A Traffic egyedülállóan matt felületű, természetes megjelenésű, "láthatatlan védelemmel". Olajjal kezelt padló benyomását kelti, de - az olajjal szemben - évekig gyakorlatilag karbantartásmentes védelmet biztosít.

A Traffic egy kétkomponensű vízbázisú 100% poliuretán lakk, melyet olyan intézményi környezetben lévő fapadlók felületkezelésére fejlesztettek ki, amely igen nagy igénybevételnek van kitéve. Alkalmas lakkozatlan gyári parafapadlók bevonására. A Traffic matt egy tisztán természetes megjelenést biztosít, „láthatatlan védelmet” és olajozott padló kinézetét nyújtva. Az olajjal ellentétben ugyanakkor gyakorlatilag évekig karbantartást nem igénylő védelmet nyújt. A Traffic selyemfényű valamivel fényesebb, de a matt verzió minden tulajdonságával bír.

Kevesebb mint 10% oldószert tartalmaz - Kiváló kémiai és karcolással szembeni ellenállás - Magas fokú ellenállás cipősaroknyomokkal szemben - Nincs sárga elszíneződés - Megfelel a DIN 18032 és a BS 7044:1990 szabványnak (tapadási együttható) - Megfelel az ÖNORM C 2354 C-kategóriás szabványnak (ellenállás nagyon kemény terhelés esetén)

 

A Bona Mega 1995-ben került a piacra és megjelenésével forradalmasította a fapadlók kezelésének világát a vízbázisú összetételével keresztkötés technológiájának köszönhetően. Manapság a Bona Mega továbbra is rendkívül keresett termék a piacon,
minthogy a kötés a levegő oxigéntartalmával kölcsönhatásban történik. A Mega kopásállósága megfelel egy kétkomponensű felületkezelő anyagénak. Tűzállósága az EN 13501-1:2004. szabvány szerint B(fl)-s1 kategóriának felel meg.

A növényi olajokat - azaz megújuló erőforrást- tartalmazó Bona Mega a jövő generációi részére egy ideális választás. Az egyedülálló Bona Mega-nak köszönhetően 8 millió kg szén-dioxid kibocsátás takarítottunk meg. A termékcsalád most egy újabb termékkel a Bona Mega extra matt (mélymatt) változattal bővült, amely a tisztán átlátszó, natúr fahatást biztosítja.

 

A Bona Gel olyan alapozó bevonat, amely alkalmas spatulyával történő felhordáshoz normál igénybevételnek kitett padlókra. Könnyen felhordható és nagyon gyorsan szárad. Ennek köszönhetően a padló egy nap alatt kezelhető és átadható.

A Bona Gel rétegek között is használható alapozó, amely eltávolítja a finom port és feltölti a kisebb karcolásokat. A jó karcfeltöltési képesség javítja a padló megjelenését.

Vízbázisú PU/akrilát co-polymer - Bármely Bona fedőlakkal használható - Gyors rendszert tesz lehetővé - Testes megjelenést kölcsönöz a felületnek - Hézagkitöltés - Minimalizálja az oldalélek összetapadásának lehetőségét - Normális esetben nincs szükség köztescsiszolásra.

 

A Bona Prime Classic olyan sárgulásmentes felületkezelést biztosító vízbázisú alapozólakk, amely minimálisan színezi a fát és megtartja annak természetes árnyalatát.

Rendkívül elasztikus. Különösen alkalmas nagy mozgással rendelkező padlókhoz, mint például bütüpadlókhoz, puha deszkapadlókhoz, padlófűtéses kemény fapadlókhoz.

 

A Bona Prime Intense olyan vízbázisú alapozólakk, amely közepesen élénkíti/tüzesíti a faanyag színeit.

A Bona Prime Intense hosszú nyitott idővel és rendkívül jó terülőképességgel rendelkezik, amelynek következtében csökken az egyenetlen elszíneződés kockázata. A tisztán poliuretán diszperzión alapuló eljárásnak köszönhetően erős és könnyen csiszolható.

Forbo (867) Vízbázisú 1 komponensű parkettalakk, mely bármilyen lakótérben és akár nagy forgalmú közületi helyiségekben is alkalmazható. Strapabíró, magas kopásállóságú és vegyszerekkel szemben ellenálló. Alapozóként és fedőlakként is használható, illetve spatulyával és hengerel is kenhető. Száradási idő kb. 3-5 óra, óvatos használatba vétel minimum 24 óra elteltével. Végső kikeményedését 7-10 nap múlva éri el.
Forbo (855) Vízbázisú 1 komponensű parkettalakk, mely elsősorban lakóterekben alkalmazható. Alapozóként és fedőlakként is használható, illetve spatulyával és hengerel is kenhető. Száradási idő kb. 2-4 óra, óvatos használatbavétel minium 24 óra elteltével. Végső kikeményedését 14 nap múlva éri el.

Forbo (886) Parketta vizes lakk Medium selyem matt (sm)- lakótérben - közepes intézményi igényeknélVizes alapú PUR akrilát parkettalakk mindenféle parketta strapabíró, kopásálló bevonására.

B igénybevételi osztály az Ö Norm C 2354 szerint

Forbo(881) Aqua Gel kiegyenlítő paszta: csökkenti az oldalsó enyvkifolyást - csökkenti a lakkiömlést - bezárja a hajszálrepedéseket- NMP mentesFeldolgozásra kész, rugalmasan kötő aljzatkiegyenlítő alapozó az oldalsó enyvkifolyás csökkentésére, alkalmas problémás burkolatok alá, valamint hajszálrepedések bezárására is.A Forbo Aqua lakkok felhasználása előtt alkalmazandó. Oldószermentes.